Tegnet journalistik

Historien om Conny er dokumentarisk og baseret på en uges ophold i Taastrupgård. Fra drawingthetimes.com

Reportagetegning er en ny og anderledes måde at fortælle historier på. Reportagetegninger har stor visuelle gennemslagskraft, og det er oplagt at kombinere tegningerne med fortællingens dybde- og videnslag. Jeg arbejder journalistisk med tegningen, hvilket vil sige at jeg dokumenterer, undersøger og formidler historier i en blanding mellem journalistisk tekst og tegnet dokumentation.

Tegningens sprog kan benyttes i klassiske, korte begivenhedsreportager, ligesom reportagetegningerne kan anvendes i billedmættede, næsten ordløse beretninger. Endelig kan de kan formidle større, sammenhængende fortællinger. Toningen mellem ord, tegning, fortælling og poesi afhænger helt af mediet og målgruppen. De kan publiceres på papir, på sociale medier, som vægmalerier eller gigantiske projektioner.

Opslag fra Akademikerbladet, 2022.

Jeg har arbejdet med tegning som fortælleform siden 2017 og har bl.a. publiceret en større fortælling i Akademikerbladet klik her, (udgivet på print og digitalt). Bladet vandt Anders Bordings Idépris for innovativ journalistik for denne fortælling. Jeg har publiceret en lignende historie – om Taastrupgårds delvise nedrivning – internationalt klik her.Jeg har portrætteret forskellige ingeniørarbejdspladser i fagbladet Ingeniøren og lavet reportager for Fagbladet Boligen og en række blogs. Jeg har desuden brugt metoden i webdocs for Roskilde Kommune og på flere mindre projekter.

Fagbladet Boligen, 2022

Nedenfor eksempler fra et mere klassisk, trykt medie: Orange Press, Roskilde Festivals avis, 2018. Download de ombrudte sider som pdf her: mfd12p2 mfd10p7 mfd05p6

For Albertslund Boligsociale Center har jeg kombineret tegningen med korte online-artikler med fortællende træk. Se eksempelvis her

Også Bo-Vests Beboermagasinet har benyttet mine tegninger som supplement til skrevne portrætter.

Beboerhistorier. For ABC/Beboermagasinet, 2020.

Følg med i min åbne skitsebog på instagram @jakob.falling.

Roskilde Festival 2018