Reportagetegning

Indgangsparti, StreetMekka, Viborg, februar 2020.

Reportagetegningen fortæller historierne på en anderledes måde. Den visuelle gennemslagskraft i tegninger er stor, og deres power kan underbygges med fortællingens evne til at skabe dybde, viden og underholdning. Jeg undersøger spændingsfeltet mellem journalistisk tekst og tegning i flest mulige af mine projekter.

Indtil videre har jeg brugt tegningerne i klassiske reportager og i billedmættede, næsten ordløse beretninger. På sociale medier har visuel kommunikation fået sit helt eget liv, og der ligger et enormt udviklingspotentiale i at bruge tegningen her. Toningen mellem ord, tegning, fortælling og poesi afhænger helt af mediet og målgruppen.

Jeg har haft gode resultater i formatet webdoc (en magasinartikel, særligt tilpasset mobil og web) . Det er brugt i en pr-indsats for Roskilde Kommunes lysfest, klik her og i en beretning fra en inspirationstur for skatere, byplanlæggere og festivalfolk – klik her. Begge eksempler er fra 2020.

Nedenfor eksempler fra et mere klassisk, trykt medie: Orange Press, Roskilde Festivals avis, 2018. Download de ombrudte sider som pdf her: mfd12p2 mfd10p7 mfd05p6

For Albertslund Boligsociale Center har jeg kombineret tegningen med nogle korte online-artikler med fortællende træk. Se eksempelvis her

Kontakt mig, hvis du eller din organisation lyst til at prøve kombinationen af tegning og tekst.  Følg også med på instagram @jakob.falling.

Roskilde Festival 2018
RF 18 grafitti
RF18 opbygning af Orange Scene
RF18 opbygning af Orange Scene

——

—–