Reportagetegning

Historien om Conny er dokumentarisk og baseret på en uges ophold i Taastrupgård. Fra drawingthetimes.com

Reportagetegningen fortæller historierne på en anderledes måde. Den visuelle gennemslagskraft i tegninger er stor, og deres power kan underbygges med fortællingens evne til at skabe dybde, viden og underholdning. Jeg undersøger spændingsfeltet mellem journalistisk tekst og tegnet dokumentation.

Jeg har benyttet tegningerne i klassiske reportager og i billedmættede, næsten ordløse beretninger, ligesom de kan bruges til større, sammenhængende fortællinger. Toningen mellem ord, tegning, fortælling og poesi afhænger helt af mediet og målgruppen.

Jeg har publiceret en større fortælling internationalt klik her
Jeg har desuden brugt metoden i mindre webdocs for Roskilde Kommunes lysfest, klik her og i en beretning fra en inspirationstur for skatere, byplanlæggere og festivalfolk – klik her. Begge eksempler er fra 2020.

Indgangsparti, StreetMekka, Viborg, februar 2020.

Nedenfor eksempler fra et mere klassisk, trykt medie: Orange Press, Roskilde Festivals avis, 2018. Download de ombrudte sider som pdf her: mfd12p2 mfd10p7 mfd05p6

For Albertslund Boligsociale Center har jeg kombineret tegningen med nogle korte online-artikler med fortællende træk. Se eksempelvis her

Også Bo-Vests Beboermagasinet har benyttet mine tegninger som supplement til de skrevne portrætter.

Følg med på instagram @jakob.falling.

Roskilde Festival 2018