Reportagetegning

Historien om Conny er dokumentarisk og baseret på en uges ophold i Taastrupgård. Fra drawingthetimes.com

Reportagetegning er en ny og anderledes måde at fortælle historier på. Den visuelle gennemslagskraft i tegninger er stor, og deres power kan underbygges med fortællingens evne til at skabe dybde, viden og underholdning. Jeg arbejder journalistisk med tegningen, hvilket vil sige at jeg dokumenterer, undersøger og formidler historier i en blanding mellem journalistisk tekst og tegnet dokumentation.

Tegningens sprog kan benyttes i klassiske reportager og i billedmættede, næsten ordløse beretninger, ligesom de kan bruges til større, sammenhængende fortællinger. Toningen mellem ord, tegning, fortælling og poesi afhænger helt af mediet og målgruppen. De kan publiceres på papir, på sociale medier, som vægmalerier eller gigantiske projektioner.

Ingeniør Christina Würtz, Sund og Bælt. Til Ingeniøren.

Jeg har publiceret en større fortælling internationalt klik her.  Gennem 2021 har jeg portrætteret forskellige ingeniørarbejdspladser i fagbladet Ingeniøren. Jeg har desuden brugt metoden i mindre webdocs for Roskilde Kommune i 2020.

Reportagetegning var en vigtig del af projektet Coronarefleksioner (2021), der dokumenterede corona-pandemiens påvirkninger på almindelige mennesker gennem tegning og lyd.

Igennem 2020 og 2021 har jeg benyttet reportagetegning til at dokumentere og formidle det sociale projekt Team Mod på Livet.

Fra coronarefleksioner, 2021.
Reportagetegninger og samtalebidder blev projiceret op på gavle og mure ved Coronarefleksioner, 2021. Med lydkunstner Bobby Salomon Hess.
Indgangsparti, StreetMekka Viborg,2020, for Roskilde Kommune.

Nedenfor eksempler fra et mere klassisk, trykt medie: Orange Press, Roskilde Festivals avis, 2018. Download de ombrudte sider som pdf her: mfd12p2 mfd10p7 mfd05p6

For Albertslund Boligsociale Center har jeg kombineret tegningen med korte online-artikler med fortællende træk. Se eksempelvis her

Også Bo-Vests Beboermagasinet har benyttet mine tegninger som supplement til skrevne portrætter.

Beboerhistorier. For ABC/Beboermagasinet, 2020.

Følg med i min åbne skitsebog på instagram @jakob.falling.

Roskilde Festival 2018